Hondenetiquettelen/verdraagzaamheid:

De etiquette zeggen het al de ongeschreven regels. Verdraagzaamheid. In deze drukke wereld met meer dan 17 miljoen mensen en meer dan 2 miljoen honden is het fijn om een klein beetje rekening met elkaar te houden. Niet iedereen kan met iedereen en niet iedere hond kan niet met iedereen. Dit gaat niet alleen om mensen, honden maar ook om fietsers, auto’s, katten, paarden enzz.

We delen in Nederland een buitenruimte die beperkt en functioneel parken, bossen, stranden en de straten. In veel gemeentes is er een aanlijn plicht. Maar als je hond aan de lijn zit betekend dat dan dat je hem niet meer in de gaten hoeft te houden en na iedere hond toe mag lopen. Op bepaalde plekken zijn er “losloopgebieden” maar wat betekend dat. Klik maar los en de hond mag alles en hoef je geen toezicht te houden. Zo werkt het niet, het zou fijn als iedereen een beetje rekening zou houden met elkaar. Met of zonder hond.

Dat is waar de Hondenetiquette naar streeft: dat mensen begrip hebben voor elkaar, zonder ruimtes op te eisen, zonder andere mensen te storen in hun ontspanning en waardoor elke hondenwandeling met een glimlach naar elkaar kan eindigen!

 

De tips:

* Houd je hond zichtbaar onder controle bij het passeren van ruiters, fietsers, wandelaars en joggers.

* Lijn je hond aan als je een andere aangelijnde hond passeert.

* Lijn je hond aan als je ziet dat de ander zijn hond ook aanlijnt.

* Laat je loslopende hond nooit naar een aangelijnde hond toelopen.

* Laat aangelijnde honden nooit zomaar contact met elkaar maken.

* Veel spel is niet leuk. Als spel ruw en ongelijkwaardig is grijp dan in. Er kunnen veel redenen zijn waarom honden niet leuk met elkaar kunnen spelen.

* Heb begrip voor niet-hondenmensen en hun ruimte.

Heb je vragen neem contact met ons op of stel u vragen voor of na de hondentraining.

  • telefoonnummer
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social Icon