top of page

LeerSamen werken-traject.

hondentraining

Herken je dat:

Je bent overweldigt van alle informatie die je kan vinden.

Je weet niet wat je aan moet met alle goede bedoelde adviezen van de mensen om je heen.

Je wilt het beste voor je hond maar je weet niet hoe..

Je bent bang dat al je het niet goed doet je later problemen krijgt.

Je wil vooral samen veel plezier hebben.

Een pup mag naar de puppytraining zodra jullie er allebei klaar voor zijn. We adviseren om je pup minimaal een week de tijd te geven om aan zijn nieuwe thuis te wennen. Dan starten we met een privé les waarin we dan bespreken wat het vervolg word. Let op we werken met een wachtlijst dus meldt je op tijd aan.

​Tijdens alle puppylessen werken we aan aandacht en verbinding tussen pup en begeleider. Vanuit dat contact gaan we actief aan de slag met diverse oefeningen, die aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Ook ga je leren hoe je om kunt gaan met dat wat wij mensen noemen ‘ongewenst gedrag’. Je leert dit gedrag herkennen, voorkomen en om te buigen naar gedrag dat je wel wilt zien.

Hondenschool Leer samen Heemskerk (12).J

LeerSamen werken-traject: samen groeien

Wil jij ook groeien samen met je hond? Samen leren, oefenen, elkaar leren begrijpen en een fijne band krijgen? Stap dan samen met je hond in ons LeerSamen werken-traject.

Hondenschool LeerSamen groeit en dat doen we graag samen met jou en je hond(en). Om het allerbeste uit jezelf en uit je hond te halen, bieden we het LeerSamen werken-traject aan. In dit traject gaan we stap voor stap werken aan de opvoeding en gehoorzaamheid van je hond. Met als doel: voldoende kennis en vaardigheden om zelf met je hond verder te groeien en natuurlijk samen heel veel plezier te beleven. Want het trainen met je hond is in
de puppy- en puberfase niet alleen noodzakelijk, maar ook gewoon ontzettend leuk.

labrador
puppycursus

Waarom het LeerSamen werken-traject?

Veel mensen die een pup nemen, kiezen ervoor om met de pup naar de hondenschool te gaan. Dat is natuurlijk een heel goed idee, omdat je in de eerste lessen de basis leert voor allerlei gehoorzaamheidsoefeningen. Het LeerSamen werken-traject van Hondenschool LeerSamen gaat verder dan die eerste lessen en is erop gericht om die basis uit te bouwen naar een stevig fundament. Je krijgt veel theoretische kennis, verschillende gehoorzaamheidsoefeningen en handvatten om samen met je hond in de thuissituatie te gaan trainen. Je leert ook om altijd weer terug te grijpen op die basis. Want puppytraining is niet alleen maar grote stappen vooruit, maar vaak ook een aantal stappen terug voordat je weer verder kunt.
 

Na het volgen van het LeerSamen werken-traject begrijpen jij en je hond elkaar, weten jullie wat er van elkaar wordt verwacht in de dagelijkse praktijk en is jullie band alleen maar sterker geworden.

De trainingen

De trainingen bestaan allereerst uit oefeningen voor aandacht en verbinding tussen jou als begeleider en je pup. Met dat contact gaan we werken aan allerlei oefeningen die aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Door steeds wat meer tijdsduur en afleiding toe te voegen aan de oefeningen, leren de honden hun aandacht bij jou te houden. En natuurlijk houden de instructeurs scherp in de gaten waar de hond en jij als begeleider staan in jullie ontwikkeling en wat jullie individueel nodig hebben. De oefeningen worden daarom altijd op maat aangeboden; de ene hond zal sneller iets oppikken dan de ander en datzelfde geldt voor de begeleider. Maatwerk en aandacht voor iedereen staan centraal.
 

Hondenschool LeerSamen traint positief. Dat betekent niet dat je je hond tijdens de training alleen maar volstopt met voertjes. Positief trainen houdt voornamelijk in dat we de hond gedrag leren wat we wél graag willen zien, in plaats van ‘afleren’ van gedrag dat we niet gewenst vinden.

puzzelen samen met je hond
WhatsApp Image 2020-04-03 at 12.42.42.jpeg

Hoe werkt het LeerSamen werken-traject?

Bij Hondenschool LeerSamen vinden we dat je nooit uitgetraind bent met je hond. Zo hebben we gemerkt dat veel eigenaren die na een eerste blok van vijf lessen stoppen, later toch weer terugkomen omdat ze (weer) tegen een aantal problemen aanlopen. Met het LeerSamen werken-traject bieden we de mogelijkheid om een nog stevigere basis te leggen voor het samenleven met je hond.

Het LeerSamen werken-traject is als volgt opgebouwd:

Eerste blok van 9 lessen, inclusief een privéles

Vervolgblokken van steeds vijf lessen

Omdat we ervan uitgaan dat alle eigenaren het beste voor hebben met hun hond, zitten eraan het LeerSamen werken-traject geen verplichtingen.

Dat betekent dat je

kunt instappen wanneer je wilt,

én dat je kunt stoppen wanneer je wilt

dat je niet per se met een pup hoeft te starten; oudere honden, herplaatsers etc. zijn ook van harte welkom

En natuurlijk kun je er ook voor kiezen om na het volgen van het LeerSamen werken-traject een andere training te gaan volgen, zoals de fun mix, behendige huishond, hoopers, speuren of body & brains.

Privé lessen:

Losse lessen:

30 min €50,-

45 min €60,-

60 min €75,-

Pakketten privélessen:

A. 1x 60 min en 4x een half uur € 247,50

B. 5x een half uur € 225,-

Privé lessen.

De volledige aandacht

Tijd naar eigen wens in te plannen.

Weinig tot geen prikkels

Locatie in overleg

Oefeningen in overleg.

Duo lessen:

Eerste blok: € 340,-

Bestaand uit:

  • 1 privéles van 45 min op onze locatie.

  • online masterclass lichaamstaal bij honden van 90 min  (twv €55,-).

  • 8 lessen van 45 min.

Vervolg: € 175,- voor 5 lessen

Duo lessen

Samen met één hond in een groepje

Wekelijks les op de zelfde tijd.

Afleiding van een andere hond

Op locatie in Alkmaar

Whatsapp groep per les.

Groepslessen.

Kleine groepjes tot 5 honden.

Wekelijks les op de zelfde tijd.

Afleiding van de andere honden

Op locatie in Alkmaar

Whatsapp groep per les.

Groepslessen:

Eerste blok: € 300,-

Bestaand uit:

  • 1 privéles van 45 min op onze locatie.

  • online masterclass lichaamstaal bij honden van 90 min  (twv €55,-).

  • 8 groepslessen van 45 min.

Vervolg: € 135,- voor 5 groepslessen

bottom of page