Slapen:

Slapen slapen slapen en nog eens slapen.

Je heb je super goed voorbereid en ingelezen in het ras/kruising. Je heb gekozen voor het actievere soort waarmee een blokje door de woonwijk lopen vaak niet genoeg is. Je staat even op een wachtlijst maar gelukkig worden er al snel puppy’s geboren en 1 van die prachtige pups mag straks bij jouw gaan wonen. Je mag kijken bij de pups, leest nog meer en het aftellen kan gaan beginnen. De grote dag breekt aan je mag de pup gaan halen. Het feest is compleet want daar waar je je al weken op hebt verheugd en voor hebt in gelezen gaat gebeuren.

De planning ligt klaar. Bench trainingsschema, socialisatie lijsten, de puppycursus staat in de agenda alles is tot in de puntjes georganiseerd. Maar dan je eerste echte wandeling schiet niet op voor je het pad afloopt heeft je pup al 2 keer gezeten en verder dan het einde van de straat kom je eigenlijk niet.

De visite komt langs om het nieuwe gezinslid te bezoeken maar dat loopt niet is als gepland, hij springt en bijt in alles en iedereen. Je denkt hij heeft veel te veel energie, maar gelukkig bied de sociale hond van de buren zich aan om even lekker een potje te spelen om die laatste beetje energie kwijt te kunnen. Wat gebeurd er hij word alleen nog maar drukker en gaat over iedereen zijn grenzen heen.

Wat ik veel hoor is dat mensen zo hebben uitgekeken naar het krijgen van een pup dat als het moment daar is ze vaak te veel willen. Een pup hou oud ook is nog maar een baby en heeft tijd nodig en vooral heel veel slaap. Een pup heeft 18-20 uur slaap nodig per 24 uur, dus zorg voor voldoende slaap is heel belangrijk. Daarnaast wat de pup aankan. Geen 1 wandeling is het zelfde dit heeft vooral te maken met alle prikkels en soms kom je niet ver maar is het wel een hele intensive wandeling geweest door alles wat de pup heeft gezien, gehoord en heeft geroken.

Dus het toverwoord is slaap. Als je zorgt dat je pup de tijd krijgt om alles wat je hem aanbied te verwerken op zijn eigen tempo en dus over sommige dingen langer doet dan misschien verwacht leer je elkaars steeds beter kennen en dan komen de lange wandelingen van zelf.

 

Heb je vragen over of je pup voldoende slaapt, wil je weten hoe je een pup kan laten slapen of heb je ander vragen over dit onderwerp neem dan contact met ons op.

  • telefoonnummer
  • YouTube Social Icon
  • Facebook Social Icon