press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

De instructeurs van Hondenschool LeerSamen

Bij Hondenschool LeerSamen werken we uitsluitend met ervaren instructeurs. Door ons regelmatig bij te laten scholen, lezingen en workshops te volgen, houden we onze kennis en vaardigheden actueel. Hieronder stellen we ons graag aan je voor:

Annemieke Heijne

Annemieke Heijne - Bosman

Ik ben oprichtster en eigenaresse van hondenschool LeerSamen. In 2008 ben ik terecht gekomen bij Lgt, een hondenschool in Monnickendam waar ze een manusje van alles zochten. Daar ben ik begonnen met koffie schenken, materiaal klaarzetten en trainen met honden van de instructeurs. Van assisteren bij de lessen, invallen tijdens vakanties tot les geven van een eigen groep.

Na 6 jaar wilde ik meer en ben ik begonnen met bijscholing via lezingen, cursussen en workshops. In 2016 kwam de opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda voorbij en dat voelde meteen als een opleiding die bij mij past. Tijdens de opleiding en mijn stage wist ik het zeker: ik wilde graag zelf een hondenschool beginnen. Mijn eigen koers varen en doen waar ik blij van word. 

"In 2017 heb ik het diploma behaald, kon ik mijn droom gaan waarmaken en richtte ik HondenSchool LeerSamen op."

Behalve de opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda vind ik bijscholing ook erg belangrijk. Dit doe ik dan ook regelmatig; zo blijf ik op de hoogte van alle nieuwe inzichten in de hondenwereld en kan ik steeds meer kennis opdoen, om dit weer toe te passen in de trainingen van Hondenschool LeerSamen. En zo ben ik nooit uitgeleerd!

 

Zelf heb ik ook een hond: een Pumi reu van 9 jaar oud.

Monique Smit

Mijn naam is Monique Smit, ik woon in Heerhugowaard en ben sinds 2011 in het bezit van mijn eigen hondenschool. Ik geef daar pup -, puber- en hoopertrainingen in privévorm.

Ik kende Annemieke al langere tijd toen ze mij vroeg of ik bij Hondenschool LeerSamen les wilde komen geven in groepsverband.  Nadat ik helaas mijn eigen pand vaarwel moest zeggen, moest ik evengoed nog even nadenken of ik dat wel wilde doen. Zo’n samenwerkings-verband was tenslotte best wel een grote stap. Ik heb vervolgens een tijdje meegelopen met de trainingen van Annemieke om te kijken of onze manieren van les geven bij elkaar zouden aansluiten. En dat voelde eigenlijk meteen zo goed, dat ik besloot om met Annemieke te gaan samenwerken.

Mij zie je vooral bij Hondenschool LeerSamen in Alkmaar met een pups en hooperles in groepsvorm. Ik ben zelf in het bezit van 4 honden ,waarvan 2 Shelties, een Border collie en een kruising Friese stabij/Border collie.​

Monique Eelsing

Monique Eelsing

Mijn naam is Monique Eelsing en ik woon samen met mijn dochter Noa van 12 jaar en mijn zoontje Pim van 9 jaar in Heerhugowaard. Hier wonen wij samen met onze sheltie Lexi  en herplaats border collie Roxy.  

 

Ik kan niet zeggen dat ik alleen maar ben op gegroeid met honden maar wel met heel veel dieren. Toen er bij ons thuis dus eindelijk een hondje kwam was ik super blij. Een top hondje die heel veel wilde leren en met haar heb ik mijn aller eerste kennis maken met behendigheid gemaakt.  Jammer genoeg is dit hondje op een nog veel te jonge leeftijd overleden maar mijn liefde voor honden was gezet. Zo kwam het ook dat toen ik ging samen wonen er snel een sheltie pup in huis kwam . Met haar heb ik heel veel cursussen en workshops gedaan, maar zij heeft mij vooral heel veel geleerd om anders te kijken naar honden of soms dingen anders te benaderen.

 Omdat mijn interesse in honden steeds meer werd heb ik 6 jaar geleden de stap genomen en ben ik kynologisch instructeur geworden.

Mijn voorliefde voor behendigheid is gebleven en hier ben ik dus verder in gegaan met cursussen en workshops volgen.  Ook ben ik Hoopers instructeur geworden, maar jullie zullen mij vooral zien bij hondenschool Leersamen bij de behendige huishond.

Jeanine Spierdijk

Mijn naam is Jeanine Spierdijk en sinds 2015 is DogsConnect mijn hondenschool. Altijd ben ik bezig geweest met het trainen van honden en het volgen van workshops. Toen ik op mijzelf ging wonen, had ik binnen 2 weken een pup gereserveerd omdat mijn “bejaarde” hond niet mee kon verhuizen naar mijn appartement. Na wat cursussen bij de plaatselijke kynologenclub, kwam ik er al snel achter dat dit niet de manier was waarop ik wilde trainen. 

 

De volgende stap was de opleiding tot kynologisch instructeur bij Dogvision. Na een super stage en met mijn diploma op zak was ik eigenlijk alleen welkom bij de kynologenclubs. Zoals eerder geschreven voelde ik mij hier niet thuis. Met name de grote groepen en de vaste programma’s pasten niet bij mij. Ik koos voor een eigen hondenschool: DogsConnect.

 

Een hondenschool waar iedereen welkom is en mijn focus ligt op het leveren van maatwerk. Inmiddels geef ik voornamelijk speurtrainingen en privétrainingen. Ik volg regelmatig workshops, training en seminars om helemaal up to date te blijven.