1/7

De instructeurs van Hondenschool LeerSamen

Bij Hondenschool LeerSamen werken we uitsluitend met ervaren instructeurs. Door ons regelmatig bij te laten scholen, lezingen en workshops te volgen, houden we onze kennis en vaardigheden actueel. Hieronder stellen we ons graag aan je voor:

Annemieke Heijne - Bosman

Ik ben oprichtster en eigenaresse van hondenschool LeerSamen. In 2008 ben ik terecht gekomen bij Lgt, een hondenschool in Monnickendam waar ze een manusje van alles zochten. Daar ben ik begonnen met koffie schenken, materiaal klaarzetten en trainen met honden van de instructeurs. Van assisteren bij de lessen, invallen tijdens vakanties tot les geven van een eigen groep.

Na 6 jaar wilde ik meer en ben ik begonnen met bijscholing via lezingen, cursussen en workshops. In 2016 kwam de opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda voorbij en dat voelde meteen als een opleiding die bij mij past. Tijdens de opleiding en mijn stage wist ik het zeker: ik wilde graag zelf een hondenschool beginnen. Mijn eigen koers varen en doen waar ik blij van word. 

"In 2017 heb ik het diploma behaald, kon ik mijn droom gaan waarmaken en richtte ik HondenSchool LeerSamen op."

Behalve de opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda vind ik bijscholing ook erg belangrijk. Dit doe ik dan ook regelmatig; zo blijf ik op de hoogte van alle nieuwe inzichten in de hondenwereld en kan ik steeds meer kennis opdoen, om dit weer toe te passen in de trainingen van Hondenschool LeerSamen. En zo ben ik nooit uitgeleerd!

 

Zelf heb ik ook een hond: een Pumi reu van 8 jaar oud.

Monique Smit

Mijn naam is Monique Smit, ik woon in Heerhugowaard en ben sinds 2011 in het bezit van mijn eigen hondenschool. Ik geef daar pup -, puber- en hoopertrainingen in privévorm.

Ik kende Annemieke al langere tijd toen ze mij vroeg of ik bij Hondenschool LeerSamen les wilde komen geven in groepsverband.  Nadat ik helaas mijn eigen pand vaarwel moest zeggen, moest ik evengoed nog even nadenken of ik dat wel wilde doen. Zo’n samenwerkings-verband was tenslotte best wel een grote stap. Ik heb vervolgens een tijdje meegelopen met de trainingen van Annemieke om te kijken of onze manieren van les geven bij elkaar zouden aansluiten. En dat voelde eigenlijk meteen zo goed, dat ik besloot om met Annemieke te gaan samenwerken.

Mij zie je vooral bij Hondenschool LeerSamen in Alkmaar met een pup-, puber- en hooperles in groepsvorm. Ik ben zelf in het bezit van 5 honden ,waarvan 3 Shelties, een Border collie en een kruising Friese stabij/Border collie.​

Jeanine Spierdijk

Mijn naam is Jeanine Spierdijk en sinds 2015 is DogsConnect mijn hondenschool. Altijd ben ik bezig geweest met het trainen van honden en het volgen van workshops. Toen ik op mijzelf ging wonen, had ik binnen 2 weken een pup gereserveerd omdat mijn “bejaarde” hond niet mee kon verhuizen naar mijn appartement. Na wat cursussen bij de plaatselijke kynologenclub, kwam ik er al snel achter dat dit niet de manier was waarop ik wilde trainen. 

 

De volgende stap was de opleiding tot kynologisch instructeur bij Dogvision. Na een super stage en met mijn diploma op zak was ik eigenlijk alleen welkom bij de kynologenclubs. Zoals eerder geschreven voelde ik mij hier niet thuis. Met name de grote groepen en de vaste programma’s pasten niet bij mij. Ik koos voor een eigen hondenschool: DogsConnect.

 

Een hondenschool waar iedereen welkom is en mijn focus ligt op het leveren van maatwerk. Inmiddels geef ik voornamelijk speurtrainingen en privétrainingen. Ik volg regelmatig workshops, training en seminars om helemaal up to date te blijven.

Ingrid Piek

Mijn naam is Ingrid, geboren 5 december 1970 en woonachtig te Hoogwoud.

Van huis uit ben ik opgegroeid met asiel/herplaats honden. Het was voor mij een logische stap om bij het op mijzelf gaan wonen een asielhondje in huis te halen, Kelly een schotse collie. Zo gek als ik op honden ben bleef het niet bij 1 hond. Allerlei rassen hebben ons gezin rijk gemaakt. Van o.a. Golden retrievers, Cockerspaniel, x-labrador, Mechelse herders en heden nog Ziva (mechelse herder) en Loeka (Hollandse herder). Veel van de honden hadden een rugzak, daar wilde en moest ik iets mee. Ik wilde leren begrijpen waarom een hond doet wat hij doet en waar ik op een positieve manier aan kon bijdragen . Zo ben ik in 1985 in contact gekomen met de hondensport. Door de verschillende honden met verschillende behoeftes en eigenschappen heb ik veel gesnuffeld aan diverse takken van de hondensport. De rode draad in de trainingen was het samenspel met mijn honden, het opbouwen van wederzijds vertrouwen, beheersing en rust, en vooral samen plezier hebben. Veel van mijn honden zag ik uit hun schulp komen en opbloeien. Vooral het inzicht krijgen van wat mijn eigen gedrag bijdraagt aan het gedrag van mijn hond was voor mij zeer verhelderend. Dit wilde ik ook heel graag overdragen en ben daardoor in 2001 als kynologisch instructeur  gaan lesgeven.

Mijn honden zijn mijn grootste leerschool (geweest). Voor mij zeer waardevol want dat heeft mij gebracht tot wat ik ben en mag doen. Het lesgeven en coachen van eigenaren van honden is voor mij meer dan een passie. Ik hoop deze passie nog heel lang te mogen en kunnen uitoefenen.

Ingrid Piek
Mariëlle Taal

Mariëlle Taal

Mijn naam is Mariëlle en woon samen met mijn gezin in het mooie buitengebied van Dirkshorn. We hebben de ruimte en een gezellige beestenboel om ons heen.

Honden hebben altijd een rode draad gevormd in m’n leven, dus toen ik ging samenwonen kwam al snel onze 1ste eigen hond. En daar begon het leren… vooral voor mij want het ging niet allemaal vanzelf en het was niet allemaal zo makkelijk als ik dacht. Iedereen wist het wel beter hoe we het moesten doen. Vast herkenbaar!

Zo werd mijn nieuwsgierigheid gewekt en wilde ik alleen maar meer leren over de hondentaal. Wat proberen honden ons te vertellen, en hoe kunnen we ongewenst gedrag ombuigen naar gewenst gedrag.

De afgelopen jaren heb ik dan ook heel wat opleidingen, lezingen, cursussen en workshops gevolgd. Daarnaast heb ik zoveel mogelijk kennis opgedaan door mijn eigen en andermans honden te observeren.  Omdat er nog steeds nieuwe inzichten bijkomen over de belevingswereld van honden is het voor mij belangrijk ook bijscholingen te volgen. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, wat mij als trainer sterkt in mijn capaciteiten.

Mijn honden zijn m’n beste maatjes, 1 blik is genoeg om elkaar te begrijpen. Dat geeft mij een geweldig gevoel . Het is dan ook mijn passie om baas en hond hetzelfde te laten beleven.  Ik hoop jullie te mogen ontmoeten bij LeerSamen!