top of page

De instructeurs van Hondenschool LeerSamen

Bij Hondenschool LeerSamen werken we samen met een groep gemotiveerd hondenmensen, die zich constant afvragen hoe we onze cursisten nog beter kunnen helpen. Ieder met haar eigen specialisme werken we graag samen om jullie de expert te maken van jullie eigen hond.

 Hieronder stellen we ons graag aan je voor:

Annemieke Heijne

Annemieke Heijne - Bosman

Ik ben oprichtster en eigenaresse van hondenschool LeerSamen. In 2008 ben ik terecht gekomen bij Lgt, een hondenschool in Monnickendam waar ze een manusje van alles zochten. Daar ben ik begonnen met koffie schenken, materiaal klaarzetten en trainen met honden van de instructeurs. Van assisteren bij de lessen, invallen tijdens vakanties tot les geven van een eigen groep.

Na 6 jaar wilde ik meer en ben ik begonnen met bijscholing via lezingen, cursussen en workshops. In 2016 kwam de opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda voorbij en dat voelde meteen als een opleiding die bij mij past. Tijdens de opleiding en mijn stage wist ik het zeker: ik wilde graag zelf een hondenschool beginnen. Mijn eigen koers varen en doen waar ik blij van word. 

"In 2017 heb ik het diploma behaald, kon ik mijn droom gaan waarmaken en richtte ik HondenSchool LeerSamen op."

Behalve de opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda vind ik bijscholing ook erg belangrijk. Dit doe ik dan ook regelmatig; zo blijf ik op de hoogte van alle nieuwe inzichten in de hondenwereld en kan ik steeds meer kennis opdoen, om dit weer toe te passen in de trainingen van Hondenschool LeerSamen. En zo ben ik nooit uitgeleerd!

 

Mijn eigen hond Elmo heb ik helaas in januari 2023 moeten laten inslapen. Elmo was een n Pumi reu van 10 jaar oud.

Jeanine Spierdijk

Mijn naam is Jeanine Spierdijk en sinds 2015 is DogsConnect mijn hondenschool. Altijd ben ik bezig geweest met het trainen van honden en het volgen van workshops. Toen ik op mijzelf ging wonen, had ik binnen 2 weken een pup gereserveerd omdat mijn “bejaarde” hond niet mee kon verhuizen naar mijn appartement. Na wat cursussen bij de plaatselijke kynologenclub, kwam ik er al snel achter dat dit niet de manier was waarop ik wilde trainen. 

 

De volgende stap was de opleiding tot kynologisch instructeur bij Dogvision. Na een super stage en met mijn diploma op zak was ik eigenlijk alleen welkom bij de kynologenclubs. Zoals eerder geschreven voelde ik mij hier niet thuis. Met name de grote groepen en de vaste programma’s pasten niet bij mij. Ik koos voor een eigen hondenschool: DogsConnect.

 

Een hondenschool waar iedereen welkom is en mijn focus ligt op het leveren van maatwerk. Inmiddels geef ik voornamelijk speurtrainingen en privétrainingen. Ik volg regelmatig workshops, training en seminars om helemaal up to date te blijven.

Monique Eelsing

Monique Eelsing

Mijn naam is Monique Eelsing en ik woon samen met mijn dochter Noa van 12 jaar en mijn zoontje Pim van 9 jaar in Heerhugowaard. Hier wonen wij samen met onze sheltie Lexi  en herplaats border collie Roxy.  

 

Ik kan niet zeggen dat ik alleen maar ben opgegroeid met honden maar wel met heel veel dieren. Toen er bij ons thuis dus eindelijk een hondje kwam was ik super blij. Een top hondje die heel veel wilde leren en met haar heb ik mijn aller eerste kennis maken met behendigheid gemaakt.  Jammer genoeg is dit hondje op een nog veel te jonge leeftijd overleden maar mijn liefde voor honden was gezet. Zo kwam het ook dat toen ik ging samen wonen er snel een sheltie pup in huis kwam . Met haar heb ik heel veel cursussen en workshops gedaan, maar zij heeft mij vooral heel veel geleerd om anders te kijken naar honden of soms dingen anders te benaderen.

 Omdat mijn interesse in honden steeds meer werd heb ik 7 jaar geleden de stap genomen en ben ik kynologisch instructeur geworden.

Mijn voorliefde voor behendigheid is gebleven en hier ben ik dus verder in gegaan met cursussen en workshops volgen.  Ook ben ik Hoopers instructeur geworden, maar jullie zullen mij vooral zien bij hondenschool Leersamen bij de behendige huishond.

Laura Kooijman

Mijn naam is Laura Kooijman en van jongs af aan al gek van dieren. Ik heb een Australian Shepherd Boaz van 1 jaar en 2 Siberische katten. Daarnaast rij ik al vele jaren paard.

Ik heb 5 jaar in de kinderopvang gewerkt, maar toch bleef het kriebelen om van mijn passie mijn beroep te maken. Trainen van hond en baas dat is wat ik het liefste doe.

Nadat ik de opleiding kynologisch instructeur had afgerond ben ik met veel plezier les gaan geven. In januari 2022 ben ik Laura’s hondenservice begonnen. Individuele uitlaatservice en privélessen. Persoonlijke begeleiding is voor mij heel waardevol.

Ik vind het belangrijk om up to date te blijven. Naast de verschillende opleidingen die ik heb gevolgd, volg ik ook regelmatig cursussen, workshops en webinars.

 

Bij hondenschool Leersamen zullen jullie mij voornamelijk zien bij de LeerSamen werken-trajecten en workshops.

Laura Kooijman
Dorine de Jonge

Dorine de Jonge

Opgegroeid in een gezin waar altijd honden en katten een onderdeel van waren, had ik al op jonge leeftijd een grote liefde voor dieren. Toen we begin jaren ‘90 onze herplaatser Joery kregen, een Friese Stabij met een flink trauma, begon mijn interesse in de hond pas echt. Voor zijn gedragsproblemen kwam er een gedragstherapeut aan te pas en de aanpak die ons toen werd geadviseerd, heeft mij doen besluiten me te gaan verdiepen in hondengedrag en hun emotionele belevingswereld. Want die aanpak loste namelijk
helemaal niets op…

Inmiddels zijn we al heel wat jaren verder en zijn de inzichten en kennis over dit onderwerp
(gelukkig) enorm veranderd in positieve zin. Ik ben, toen ik in 2014 mijn eigen herplaatser
Fonz adopteerde, begonnen met het volgen van trainingen, lezingen en workshops op
hondengebied. Eind 2015 kwam daar nummer 2 bij, Puck. Van deze twee lieverds heb ik
enorm veel geleerd en ik besloot in 2020 de opleiding tot Kynologisch Instructeur te gaan
volgen. Mijn missie is om de samenwerking en het wederzijds begrip tussen honden
en hun eigenaar te stimuleren, zodat de eigenaar een maatje voor het leven heeft en de
hond zich veilig, vertrouwd en happy voelt. Van pup tot oudere herplaatser: iedere hond
verdient een liefdevol thuis!


Verder heb ik mijn eigen tekstbureau en help ik Annemieke bij het schrijven van artikelen,
de boekjes en andere communicatie van en over Hondenschool LeerSamen.

Laura Fliek

Mijn naam is Laura Fliek en ik woon samen met mijn vriend en hond in Oostwoud. Sinds mijn jeugd wilde ik al heel graag een hond en was ik beste vrienden met de Rottweiler van mijn toenmalige vriend. Thuis hadden we alleen katten en een hond vonden mijn ouders niets. Jaren later heb ik in 2020 eindelijk mijn hondendroom waargemaakt en kwam daar Nanouk, een Zwitserse Witte Herder. 


Door de komst van Nanouk ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in honden en hondengedrag. Dit heeft geleid tot de opleiding Kynologisch Instructeur bij DogVision. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Hondenschool LeerSamen en in juli 2022 heb ik mijn diploma behaald. In 2022 heb ik Hondenservice Leergierig opgericht waarbij ik mij richt op individuele uitlaatservice, hondentraining en ben ik graag creatief bezig om hondenbenodigdheden en accessoires te maken. Ik volg regelmatig workshops, lezingen en trainingen om mijn kennis te verbreden en up to date te houden.


Bij Hondenschool LeerSamen zullen jullie mij vooral zien bij workshops en tijdens het puppy socialisatie parcours.

Laura Fliek
bottom of page