Waar is je hond voor gefokt?

Sommige honden rassen bestaan al duizenden jaren, ander rassen bestaan wat minder lang maar stammen wel af van een ras of is een mix  meerdere rassen en uitgegroeid tot een nieuw ras.

Goed om te weten is wat de oorspronkelijke taak is/was van het ras zodat je een idee hebt wat je kan verwachten.

 

Neem bijvoorbeeld een jack Russel. Ooit gehouden voor de vossenjacht dus niet bang aangelegd want een vos is vele malen groter dan de Jack. De een ras met een jacht instinkt, niet bang aan gelegd en vooral een doorzetter.

De Friese Stabij, werd gebruikt als ongedierte verdelger en de jacht op mollen, ratten en bunzingen, maar samen met de baas.

 

De Cane Corso is gefokt om het landgoed te beschermen, het vee te beschermen tegen de wolven en veedieven. De Cane Corso is niet bang en vooral een echte doorzetter.

 

Natuurlijk worden niet veel Jack Russels meer gebruikt voor de vossen jacht maar het zegt wel iets over het ras. En als op zoek gaat naar een Jack Russel kijk dan wat de reden is om met deze reu/teef te fokken. Is het uiterlijk, gezondheid, werklust of een mix. En kijk ook even verder naar de verdere lijn of het past bij wat je zoekt. Want binnen een ras zijn er verschillende lijnen waarbij de focus net even op een andere deel kan liggen. Als je dit hebt uitgezocht blijft ieder pup een individu die door meerdere componenten word gevormd, maar zo heb je wel een goeie basis.

Voor meer informatie, neem contact met ons op of vraag het voor of na de hondentraining.

  • telefoonnummer
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social Icon