top of page

Hondenschool

in  regio Heerhugowaard

Hondenschool in Heerhugowaard gezocht? Jij en je trouwe vriend zijn van harte welkom bij hondenschool LeerSamen. We bieden verschillende cursussen aan, waaronder een puppycursus en gehoorzaamheidscursus.

 

Alle oefeningen zijn direct in de praktijk toepasbaar in de praktijk.

Professionele hondenschool regio Heerhugowaard

Hondentraining van een hondentrainer op basis van de nieuwste inzichten

  • Persoonlijke aandacht voor hond en eigenaar

  • Binnen trainen is ook mogelijk

  • Maximaal 5 honden per groep

  • 7 dagen per week les. Zowel overdag als in de avond én het weekend

Ben je benieuw geworden naar een hondentraining van onze hondenschool? Je bent van harte welkom om eens langs te komen op een van onze trainingslocaties. Neem bij vragen gerust telefonisch contact met ons op via 06 - 145 454 35.

Beloningsgericht en ‘drukvrij’

De hondentrainers van onze hondenschool in Heerhugowaard geven les volgens de nieuwste inzichten en scholen zich regelmatig bij. Zodoende zijn we in de mogelijkheid om ‘druk’ vrij en beloningsgericht te trainen. Dit houdt in dat we honden trainen zonder hierbij gebruik te maken van dwang of fysieke correctie. Het gaat er immers om dat je hond met veel plezier voor en met je werkt.

Hondentraining op maat

Wij bieden hondentraining op maat aan. Dit houdt in dat de eerste lessen privélessen zijn. Wij zijn namelijk van mening dat we elkaar eerst beter kunnen leren kennen. De hond is immers in een omgeving en met mensen die hem of haar onbekend zijn.

 

Vervolgens kunnen we een zo goed mogelijk traject inzetten voor de hond. Zowel met meer privélessen, als een groepsverband hondentraining samen met andere honden.

 

 

“Een goed begin is het halve werk”

Puppycursus

De eerste cursus die je puppy bij onze hondenschool in regio Heerhugowaard kan volgen, is de puppycursus in Heerhugowaard. Dat kan ongeveer vanaf 8 weken. Tijdens deze puppy cursus werken aan een aantal punten. Zo werken we aan aandacht én aan de aandacht tussen puppy en begeleider. Vanuit dit contact werken we aan allerlei oefeningen die aansluiten bij de gebeurtenissen van alledag.

Op die manier leert de hondentrainer je puppy om te gaan met ongewenst gedrag. Je leert dus exact hoe je ongewenst gedrag bij de puppy voorkomt én dat gedrag naar gewenst gedrag om te buigen.

Gehoorzaamheidscursus

De gehoorzaamheidscursus is een mooi vervolgstap op de puppycursus. Gedurende deze cursus verankeren we en bouwen we de geleerde oefeningen op. Dit doen we door meer tijdsduur én meer afleiding toe te voegen aan de trainingen. Daarnaast komen er tijdens deze vervolgcursus ook meer nieuwe oefeningen aan bod.

Geen puppycursus bij ons gevolgd? Geen probleem. Je kunt in dat geval alsnog bij ons terecht voor een gehoorzaamheidscursus in Heerhugowaard. De training is namelijk zo vormgegeven dat alle honden op hun eigen niveau aan de slag kunnen. Naast de puppycursus en gehoorzaamheidscursus, bieden wij nog meer trainingen aan. Bekijk alle cursussen hier.

 

“Persoonlijke aandacht staat bij ons te allen tijde centraal”

Meld je hond aan voor een training

Ben je benieuwd naar de trainingen van onze hondenschool in de omgeving van Heerhugowaard? Kom dan gerust eens langs op één van onze locaties in Heemskerk of Alkmaar. Het is natuurlijk ook mogelijk om je hond direct aan te melden voor een training.

 

Dat kan je doen door te bellen of door je gegevens achter te laten in het contactformulier. Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd ga je naar een hondenschool?

Dat ligt er heel erg aan hoe oud je pup is als hij bij je komt wonen meestal is dat 8 weken maar komt je hond uit het buitenland vandaan is dit met 15 weken, maar soms gaat een pup ook al eerder bij de moeder vandaan. Ook is een hond nooit te oud om te leren dus ook een herplaatsen is van harte welkom. Ons advies geef de pup maar ook jullie als nieuwe eigenaar een week de tijd om aan elkaar te wennen en ga dan starten. Bij ons starten alle cursussen met een privé les dus dan is het ook totaal nog geen probleem met entingen en daarna kan je aansluiten bij een groepje.

 

Waarom een hondenschool inschakelen?

Op een hondenschool helpen ze je opvoeden van je hond. Kan je vragen stellen, krijg je tips en adviezen en helpen ze probleem gedrag te voorkomen. Om te zorgen dat je een goeie basis legt in de opvoeding zal je daar de rest van jullie leven samen plezier van hebben.

 

Hoelang moet je hond naar school?

Dit is van een aantal factoren afhankelijk. Wat is de ervaring van de hondeneigenaar? Hoe oud is de hond als hij bij jullie komt wonen? Waar komt de hond vandaan? En wat voor karakter heeft een hond? Dit zijn allemaal vragen die een rol spelen in het advies. Bij een pup is trainen tot na de puberteit aan te raden. Een hond gaat door allerlei fases heen van pup, pre-puber, puber tot volwassen. Iedere fase neemt andere uitdagingen met zich mee. In gedrag naar zijn baas maar ook naar omgeving en om er voor te zorgen dat je er een leuke volwassen hond van maakt .

 

Is een hondenschool nodig?

Hierop is het antwoord JA  en daar zijn een aantal reden voor. Ten eerste voor de socialisatie van een pup is dit heel verstandig. Daarnaast het opbouwen van een band door de 1 op 1 tijd. Op de hondenschool kan je altijd terecht met je vragen, en is het fijn om te zien hoever leeftijdsgenoten zijn zodat je weet dat je pup normaal gedrag vertoont. Op een hondenschool kunnen ze bij sturen waar nodig om probleem gedrag later te kunnen voorkomen.

bottom of page