top of page

De instructeurs van Hondenschool LeerSamen

Bij Hondenschool LeerSamen werken we samen met een groep gemotiveerd hondenmensen, die zich constant afvragen hoe we onze cursisten nog beter kunnen helpen. Ieder met haar eigen specialisme werken we graag samen om jullie de expert te maken van jullie eigen hond.

 Hieronder stellen we ons graag aan je voor:

Annemieke Heijne

Annemieke Heijne - Bosman

Ik ben oprichtster en eigenaresse van hondenschool LeerSamen. In 2008 ben ik terecht gekomen bij Lgt, een hondenschool in Monnickendam waar ze een manusje van alles zochten. Daar ben ik begonnen met koffie schenken, materiaal klaarzetten en trainen met honden van de instructeurs. Van assisteren bij de lessen, invallen tijdens vakanties tot les geven van een eigen groep.

Na 6 jaar wilde ik meer en ben ik begonnen met bijscholing via lezingen, cursussen en workshops. In 2016 kwam de opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda voorbij en dat voelde meteen als een opleiding die bij mij past. Tijdens de opleiding en mijn stage wist ik het zeker: ik wilde graag zelf een hondenschool beginnen. Mijn eigen koers varen en doen waar ik blij van word. 

"In 2017 heb ik het diploma behaald, kon ik mijn droom gaan waarmaken en richtte ik HondenSchool LeerSamen op."

Behalve de opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda vind ik bijscholing ook erg belangrijk. Dit doe ik dan ook regelmatig; zo blijf ik op de hoogte van alle nieuwe inzichten in de hondenwereld en kan ik steeds meer kennis opdoen, om dit weer toe te passen in de trainingen van Hondenschool LeerSamen. En zo ben ik nooit uitgeleerd!

 

Zelf heb ik een middenslag poedel Joaquin. Hij is op 3 jarige leeftijd in Mei 2023 bij ons komen wonen.

Jeanine Spierdijk

Mijn naam is Jeanine Spierdijk en sinds 2015 is DogsConnect mijn hondenschool. Altijd ben ik bezig geweest met het trainen van honden en het volgen van workshops. Toen ik op mijzelf ging wonen, had ik binnen 2 weken een pup gereserveerd omdat mijn “bejaarde” hond niet mee kon verhuizen naar mijn appartement. Na wat cursussen bij de plaatselijke kynologenclub, kwam ik er al snel achter dat dit niet de manier was waarop ik wilde trainen. 

 

De volgende stap was de opleiding tot kynologisch instructeur bij Dogvision. Na een super stage en met mijn diploma op zak was ik eigenlijk alleen welkom bij de kynologenclubs. Zoals eerder geschreven voelde ik mij hier niet thuis. Met name de grote groepen en de vaste programma’s pasten niet bij mij. Ik koos voor een eigen hondenschool: DogsConnect.

 

Een hondenschool waar iedereen welkom is en mijn focus ligt op het leveren van maatwerk. Inmiddels geef ik voornamelijk speurtrainingen en privétrainingen. Ik volg regelmatig workshops, training en seminars om helemaal up to date te blijven.

Kayleigh Erkamp

Kayleigh Erkamp

Mijn naam is Kayleigh Erkamp en ik woon in Alkmaar. Al sinds kleins af aan zijn honden mijn grootste passie. In 2012 was het eindelijk zover en kreeg ik van mijn ouders mijn eerste hond. Ozzy, een Border Collie van 8 jaar oud. Hij heeft mij ontzettend veel mogen leren. In 2021 heb ik hem helaas laten  inslapen op 16,5 jarige leeftijd vanwege de ouderdom.

Het bezig zijn met honden heeft altijd al in mijn bloed gezeten. Vanaf de basisschool had ik maar één doel, namelijk kynologisch instructeur worden. En dat doel is nu bereikt. Dit betekent dat ik eindelijk van mijn passie mijn werk mag gaan maken.

Doordat ik altijd bezig ben geweest met honden, heb ik door de jaren heen veel ervaring opgedaan. Het doet mij goed als ik zowel de eigenaar als de hond mag helpen elkaar beter te leren begrijpen. Hierdoor zal het dagelijks leven samen steeds leuker worden. 

Ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd. Daarom vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Dit doe ik door middel van workshops, cursussen en bijscholingen.

Bij hondenschool Leersamen zullen jullie mij voornamelijk zien bij privé lessen, workshops en LeerSamenwerken traject en Rally - O.

Laura Kooijman

Mijn naam is Laura Kooijman en van jongs af aan al gek van dieren. Ik heb een Australian Shepherd Boaz en Bonnie de Pommeriaan en 2 Siberische katten. Daarnaast rij ik al vele jaren paard.

Ik heb 5 jaar in de kinderopvang gewerkt, maar toch bleef het kriebelen om van mijn passie mijn beroep te maken. Trainen van hond en baas dat is wat ik het liefste doe.

Nadat ik de opleiding kynologisch instructeur had afgerond ben ik met veel plezier les gaan geven. In januari 2022 ben ik Laura’s hondenservice begonnen. Individuele uitlaatservice en privélessen. Persoonlijke begeleiding is voor mij heel waardevol.

Ik vind het belangrijk om up to date te blijven. Naast de verschillende opleidingen die ik heb gevolgd, volg ik ook regelmatig cursussen, workshops en webinars.

 

Bij hondenschool Leersamen zullen jullie mij voornamelijk zien bij de LeerSamen werken-trajecten, privé lessen  en workshops.

Laura Kooijman
bottom of page