Speuren:

Speuren in geschikt voor elk ras, groot of klein, jong of oud. Bij het speuren maken we gebruik van het natuurlijke instinct van de hond. Iedere hond heeft een enorme behoefte om zijn neus te gebruiken. Het gebruik van de neus werkt stress verlagend en heeft dus een ontspannend effect op de hond. Hierdoor is speuren uitermate geschikt voor onder andere angstige, onzekere en reactieve honden.

Heeft uw hond een lichamelijke blessure waardoor deze aan de lijn moet blijven of niet te veel belast kan worden? Ook dan is speuren een ideale manier om met uw hond samen aan de slag te gaan. Instructeur en geleider bespreken samen het kunnen van de hond en de daar voor ideale veilige trainingsomgeving. We speuren altijd aangelijnd dus ook dove of blinde honden kunnen komen speuren. Hun neus werkt meer dan goed. Speuren is voor hen een leuke uitdagende bezigheid.

We speuren onder verschillende weersomstandigheden, met wisselende ondergronden, in verschillende gebieden. Bijvoorbeeld in het bos, in de duinen, een woonwijk, winkelcentrum of industrieterrein.
Een hond leert om te gaan met deze verschillende situaties en gaat zelf keuzes maken. Uiteindelijk zal een hond zekerder worden tijdens de training en zelfstandiger te werk gaan.

Wat neem je mee naar een speur training? 

 • Een goed passend tuig voor jouw hond. Een passend tuig betekent dat deze de hond nergens belemmert in de bewegingsvrijheid. Ook is belangrijk dat het tuig niet te hoog op de borst zit waardoor het belemmert in de ademhaling.

 • Een 10 meter lijn. Deze kunt u de eerste trainingen lenen.

 • Een beloning in de vorm van een speeltje. Mocht uw hond een speeltje niet als beloning zien kunt u gebruik maken van zijn of haar favoriete snack.

 • Geur voorwerp/lapje met uw eigen geur hier aan in een plastic zakje.
  U kunt denken aan bijvoorbeeld een (stukje)oud t-shirt, een doekje, een sok, waterflesje.

 • Neem altijd water mee voor onderweg. Speuren is best intensief voor de hond. Door de hond tussen door te laten drinken blijven zijn slijmvliezen vochtig waardoor hij nog beter de geur kan opnemen.

Speuren is leuk, leerzaam en uitdagend voor hond en geleider! 

Kosten:

Eerste blok 1 theorie les en 4 praktijk lessen van 1,5 uur. €112,50.

Vervolg €112,50 voor 5 groepslessen.

Privé les vanaf €42,50.

Waar en wanneer:

Alkmaar en omgeving: 

Vrije training:

Donderdag 6 feb 2020 om 11.15 uur regio Alkmaar.

Wilt u weten of er nog plaats is en in welke groep neem dan contact met ons op.

Privé lessen zijn op afspraak.

 • telefoonnummer
 • Facebook Social Icon
 • Instagram
 • YouTube Social Icon