top of page

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

Het belang van je hond socialiseren

Het belang van socialiseren
Het socialiseren is een proces dat van groot belang is voor de ontwikkeling van een hond; van piepklein pasgeboren pupje naar een volwassen, stabiele vriend voor het leven. Socialiseren betekent dat je je hond stapje voor stapje leert op een sociale wijze om te gaan met alle (dagelijkse) dingen in zijn omgeving. Denk daarbij aan andere dieren, mensen en allerlei objecten in de (leef)omgeving van de hond. Dingen die voor ons heel normaal zijn, maar die op veel honden behoorlijk wat impact kunnen hebben.


Om je hond op een goede manier te begeleiden tijdens dit socialisatieproces, zijn tijd en inzicht in de belevingswereld van je hond van groot belang. Leren kijken naar zijn lichaamstaal, veiligheid bieden en zorgen voor positieve ervaringen zijn allemaal taken die bij jou als eigenaar liggen.

Het e-book: De ins en outs van socialiseren
Hondenschool LeerSamen gunt iedere hond een veilig, vertrouwd, sociaal en stabiel leven, samen met zijn eigenaar. Daarom hebben we een e-book gemaakt, waarin alle aspecten van het socialiseren worden behandeld:

  • Socialiseren en habitueren: wat houdt het in?

  • Welke fases van socialiseren zijn er?

  • Hoe ontwikkelt een hond zich?

  • Hoe laat je een hond kennis maken met een (nieuwe) prikkel?

  • Hoe herken je angst?

  • Wat doe je wel en wat juist niet? De fabels en feiten van socialiseren.

  • Een plan van aanpak maken

  • Wanneer is het socialiseren eigenlijk klaar?

honden socialiseren

En het mooie is: het e-book is helemaal gratis. Omdat iedere hond recht heeft op een stabiel, veilig en mooi leven!

Vraag nu het e-book aan!
Heb je of krijg je binnenkort een pup of herplaatser? Dan heb jij als eigenaar de mooie taak om je hond te helpen bij het socialiseren. Je hond op een liefdevolle en vriendelijke wijze laten wennen, stap voor stap, waarbij je steeds kijkt naar wat jouw hond nodig heeft om zich veilig en vertrouwd te voelen. Met het e-book De ins en outs van socialiseren: een noodzakelijk proces voor een stabiele hond helpen we jou hierbij. Helemaal gratis!


Wil je dit e-book ook ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief via onderstaande link. Na bevestiging kun je e-book helemaal voor niks downloaden.

PS: Ben je al geabonneerd op de nieuwsbrief en wil je toch het e-book ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar samen@hondenschoolleersamen.com

Je ontvangt de link om het e-book te downloaden dan in je mailbox.

bottom of page