top of page

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

Workshops

Hondenschool LeerSamen organiseert regelmatig workshops met uiteenlopende thema’s. Heb je zin om samen met je hond een leuke aanvulling te doen op je training thuis of op de hondenschool, dan is het meedoen aan zo’n workshop beslist de moeite waard. De workshops worden gegeven door verschillende instructeurs van HondenSchool LeerSamen én daarbuiten.
 
Hou deze pagina in de gaten voor de workshops die er de komende tijd op de agenda staan!

In 2023 Fit & Gezond samen met je hond?

Doe mee met de PowerWalkDog workshop en kijk of deze training iets voor jullie is!


De workshop wordt gegeven in het Heemskerkse Duingebied: ingang tegenover “de patatoloog” De workshop vind plaats in kleine groepen van maximaal 4 deelnemers met hond. Handsfreebelt zijn te leen voor deze workshop.
De kosten voor de workshop zijn €10,- en duurt ongeveer 45 minuten
Datum: Zon 12 feb 10.30 uur Vol


Wat is PowerWalkDog:
Wil jij werken aan je eigen fitheid en aan die van je hond? Hoe leuk is het dan om van wandelen een sportieve uitdaging te gaan maken door te gaan powerwalken. Een combinatie van sportief wandelen, afgewisseld met oefeningen, dit in combinatie met interactief wandelen met je hond. Powerwalken is wandelen met een (beetje) meer power. Je gaat in een hoger tempo lopen, het is een intervaltraining. Op deze manier zal jullie conditie sneller verbeteren.

 

Doordat je tijdens het powerwalken wandeltempo afwisselt met een hoger tempo gaat je hartslag omhoog wat zorgt voor het verbeteren van je algehele uithoudingsvermogen. Tijdens de training wordt het PowerWalken afgewisseld met spierversterkende oefeningen voor jou en fit en fun oefeningen voor je hond (gehoorzaamheid, coordinatie-oefeningen, hersenwerk). Laat je verrassen wat powerwalk voor een effect heeft op jou lichaam en geest. En als je dit kunt
combineren met je hond is het een win-win situatie.


En echt (bijna) iedereen kan dit! Enige voorwaarden zijn dat je hond is uitgegroeid en dat je hond
goed aangelijnd mee kan lopen.
Er is niets leuker dan samen met je hond sporten. Samen Werken, Samen Sterker!

WhatsApp Image 2022-02-08 at 16.42_edited.jpg
workshops
body en brains

Workshop Body en brains:

De workshop Body & Brains is bedoeld om kracht en coördinatie te verbeteren. In de workshop leren we de hond hoe hij bepaalde objecten, zoals een balanskussen of blokken, het beste kan nemen. Zo wordt de hond gestimuleerd om zijn eigen lichaam goed te gebruiken.

Door op deze manier aan de spieren en zelfvertrouwen te werken, zal de hond zich bewuster worden van zijn lichaam en minder snel blessures oplopen. Tijdens de workshop wordt het gedrag van de hond geobserveerd en kunnen de oefeningen steeds worden aangepast. Samenwerking tussen hond en begeleider staat ook in deze workshop centraal.

Gegeven door Laura Fliek

Wanneer : Zondag 12 Feb  

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Tijd : 11.00 – 12.00 uur

Kosten : € 35,- = VOL

Workshop Obedience:

Obedience is een uitdagende gehoorzaamheidssport waarbij samenwerking voorop staan. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met volgoefeningen met leuke wendingen en tempowisselingen. Daarnaast maken ook posities als zit, sta en af in beweging en appel of opstand deel uit van het programma. Net als apporteren, sorteren (geurproef) en vooruitsturen en afstoppen. 

 

De workshop wordt gegeven door Brenda en Laura. Brenda heeft met haar border collie Timber zowel in de Engelse Obedience als in de FCI Obedience alle niveaus met goed resultaat  doorlopen.

 

De workshop bestaat uit 2 delen van 1.5 uur. Tussen de 2 delen zit een maand de tijd zodat je kunt oefenen. Tijdens deel 2 gaan we de aangeleerde oefeningen uitbreiden. De workshop is geschikt voor alle honden vanaf 9 maanden.

Wanneer : Zondag 19 Feb en 19 maart VOL

                  Zondag 26 maart en 23 april VOL

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Tijd : 10.30 – 12.00 uur

Kosten : € 90,-

Plaatsen per groep: 5 

obedience

Workshop Shiatsu:

Hoe mooi zou het zijn als jij zelf je hond kan laten ontspannen en onderhoud geven aan het lichaam?

Dat kan nu met deze workshop Shiatsu! Shiatsu is een acupressuur techniek. Wat gaan we doen? Klein stukje verdieping in de Chinese geneeswijze en dan lekker praktisch aan de slag om je hond te laten ontspannen en het hele lichaam lekker los te maken. Wil je meer lezen over de workshop of wat foto’s bekijken: https://jk-balance.nl/workshop-hond/ 
 

Gegeven door Jill van JK Balance

Wanneer : Zaterdag 25 februari VOL

                  Zaterdag 15 april VOL

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Tijd : 15.00 – 17.00 uur

Kosten : € 75,-

Plaatsen : 5 

Workshop hierkomen:

Hoe fijn is het als je erop kan vertrouwen dat je hond terug komt als je hem roept hoeveel ontspanning gaat je dat geven?

 

Dit is wat we in 5 weken gaan aanleren. Vijf weken lang met een groep mensen met 1 missie. het is wel van belang dat je tijd maakt om te oefenen 10-15 min per dag zodat je een mooie basis kan leggen en je iedere les stappen kan gaan maken.
 

Gegeven door Laura Kooijman

Wanneer : Woensdag 8, 15, 22, 29 Maart en 5 april VOL

Wanneer: Vrijdag 17, 24 en 31 maart en 7 en 21 april 17.30 uur  Vol

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Kosten : € 150,-

Hier komen
Workshop clickeren.png

Workshop clickeren:

De clicker, misschien heb je er ervaring mee, misschien heb je er wel eens van
gehoord of misschien weet je nog niet zo goed wat je ervan moet vinden.
 
Als jij je herkent in het bovenstaande, dan is deze workshop iets voor jou. Met de
clicker kun je je hond allerlei oefeningen aanleren, waarbij timing erg belangrijk is.
Clickeren is niet alleen een effectieve methode, maar ook nog eens ontzettend leuk om te doen.
 
In deze workshop gaan we je alles leren over deze methode. Hoe werkt het precies, hoe zit het met die timing, werk je met beloning, moet je hem altijd gebruiken? Allemaal vragen waar we antwoord op gaan geven in deze workshop!

De workshop bestaat uit twee delen: de eerste les (zonder hond!) leren we op een leuke manier vooral de vaardigheden van het clickeren aan. In de tweede les ga je samen met je hond aan de slag.

Wanneer : zaterdag 11en 18 Maart

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Tijd : 13.30 – 14.30 uur

Kosten : € 70,-

Plaatsen : 6 (4 beschikbaar)

3 luik rust en zelf beheersing:

Een onrustige hond, die op een negatieve manier aanvraagt, moeite heeft bezoek begroeten op een rustige manier, niet even kan wachten als je op een terrasje gaat zitten of op viste gaat.

Daar heb je rust en zelf beheersing voor nodig. In 3 lessen van 60 min krijg je veel verschillende oefeningen  We hebben een appgroep waarin je tussendoor ook vragen mag stellen en je vorderingen kan delen.

Gegeven door Annemieke en Laura kooijman

Wanneer : Zaterdag 1, 15, 22 april

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Tijd : 14.30 - 15.30 uur

Kosten : € 90,-

Plaatsen : 5 VOL

impuls control

Paarden zijn grote dieren die voor veel honden een hoop indrukken achter laten. Hoe leid je dit in goeie banen, wat doe je als je hond het spannend vind en er blaffend  op af wil rennen. Dat gaan we je leren.

In 2 keer gaan we aan de slag met diverse oefeningen die je kan inzetten als je een paard tegen komt. De tweede les gaan we aan de slag om dat wat jullie hebben geoefend in de praktijk te brengen met ''echte'' paarden 

Gegeven door Annemieke en Laura Kooijman

Wanneer : Dinsdag 4 en 18 april.

Waar : Hondenschool LeerSamen in Heemskerk

Tijd : 18.30 – 19.15 uur

Kosten : € 75,-

Plaatsen : 6 (4 beschikbaar)

De workshop wandelen zonder trekken. In Heemskerk.

Trekken staat hoog in de ergernis top 10. In 5 lessen gaan we samen met andere honden eigenaren werken om dit te verbeteren. Allemaal oefeningen die je onderweg kan gaan in te zetten om de wandeling ontspannen te laten verlopen in de toekomst. 

.

Gegeven door Annemieke

Wanneer : Donderdag 6, 13, 20 april en 4 en 11 mei.

Alkmaar 19.30 uur

Wanneer : Zondag  4, 11, 18, 25 juni en 2 juli

Heemskerk 13.30 uur nog 1 plek

Kosten : € 150,-

Wandelen zonder trekken
bottom of page