top of page

Workshops

Hondenschool LeerSamen organiseert regelmatig workshops met uiteenlopende thema’s. Heb je zin om samen met je hond een leuke aanvulling te doen op je training thuis of op de hondenschool, dan is het meedoen aan zo’n workshop beslist de moeite waard. De workshops worden gegeven door verschillende instructeurs van HondenSchool LeerSamen én daarbuiten.
 
Hou deze pagina in de gaten voor de workshops die er de komende tijd op de agenda staan!

Detectie hond

Met detectie daag je je hond uit om met zijn of haar neus die ene specifieke geurbron terug te vinden. De geurbron gaan we verstoppen in verschillende boxen, tassen en bakken.

​Wanneer : Woensdag 4, 11,  18 en 25 okt 20:00 uur

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Gegeven door: Laura

Kosten: €120,-

Plaatsen: 4 (nog 1 plekje)

Veel kinderen vinden het vaak heerlijk om met hun hond aan de slag maar ze kunnen niet altijd mee tijdens de ''gewone'' lessen of omdat de hond is afgeleid lukken niet alle oefeningen. Daarvoor hebben we de hond en kind workshops waarin we in een privé training van 30 min lekker samen aan de slag. Dat kan met trucjes maar ook met parcoursen dat is maar net wat de combinatie leuk vind. 

Gegeven door Laura Kooijman

Wanneer : 27 okt 

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Tijd : vanaf 12.00 uur 

Kosten : € 30,-

Plaatsen : 4

hond_kind_edited.jpg
apporteren

Echt apporteren dus iets weg gooien, je hond die het ophaalt en weer helemaal naar je terug brengt is een heel leuk spelletje voor hond en baas maar iets wat niet iedere hond volledig beheerst. Daar gaan we mee aan de slag tijdens dit 3 luik apporteren

 

Gegeven door Annemieke Heijne

Wanneer : Vrijdag 13, 20 en 27 okt.

Waar : Hondenschool LeerSamen in Heemskerk

Tijd : 19.30 - 20.15 uur

Kosten : € 90,-

Plaatsen: 6 (nog 1 plaats)

De training Body & Brains is bedoeld om kracht en coördinatie te verbeteren. In de workshop leren we de hond hoe hij bepaalde objecten, zoals een balanskussen of blokken, het beste kan nemen. Zo wordt de hond gestimuleerd om zijn eigen lichaam goed te gebruiken.

Door op deze manier aan de spieren en zelfvertrouwen te werken, zal de hond zich bewuster worden van zijn lichaam en minder snel blessures oplopen. Tijdens de lessen wordt het gedrag van de hond geobserveerd en kunnen de oefeningen steeds worden aangepast. Samenwerking tussen hond en begeleider staat ook in deze training centraal.

 

Body & Brains is een fijne training als je samen met je hond wilt groeien en wilt werken aan bewustwording, conditie, spiergebruik en coördinatie van je hond.

Gegeven door Laura Fliek

Wanneer : 

Don 26 okt 11.00 uur

Ma 20 nov 11.00 uur

Din 12 dec 18.00 uur

Duur: 60 min

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Kosten : € 30,-

Plaatsen : 5

body en brains
bottom of page