press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

Lezingen

Hondenschool LeerSamen organiseert regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Als je je wilt verdiepen in gedrag, emoties, spel of de gezondheid van je hond, is het bijwonen van zo’n lezing beslist de moeite waard. De lezingen worden gegeven door verschillende sprekers met veel gespecialiseerde kennis over honden.

Lezing: De invloed van hormonen door Sam Turner

Zaterdag 4 juni komt Sam Turner van de boeken een hondenleven lang fysiek en metaal in balans een lezing geven.

In deze lezing wordt het fysieke en mentale aspect van de puberteit bij honden besproken. Met praktische voorbeelden geeft Sam een duidelijk beeld wat de belevingswereld van puberhonden is. Dit geeft een heleboel inzicht en herkenning.


Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan hoe je hier mee om kan gaan je hond kan stimuleren om toch vol te houden in deze soms toch wel lastige levensfase van honden. Zo ga je vol praktische tips en met een humorvolle blik op de pubers weer naar huis!

Datum: Zaterdag 4 juni 2022

Tijd: 14.00 -16.30 uur
Kosten: 35,- euro.
Plaats: Uitgeest.

Lezing: Wel of niet vaccineren door Tannetje Koning

Lezing Wel of niet vaccineren?

Titeren of vaccineren dat is de vraag die op dit moment veel gesteld word. Om daar een goede overweging in te kunnen maken komt Tannetje Koning naar Noord Holland . Ze legt de voor en nadelen uit. Er is ruimte om al u
vragen over dit onderwerp te stellen.

Datum: Dinsdag 14 juni 2022

Tijd: 19.30 uur
Kosten: 32,50 euro.
Plaats: Uitgeest.

titeren
Pascalle Roulaux

Lezing: Geholpen hond
door Pascalle Roulaux

Geholpen hond!? is een lezing over de effecten van castratie en sterilisatie op het gedrag en de gezondheid van honden. Eigenlijk gaat de lezing over castratie. Wist je namelijk dat zowel reuen als teven gecastreerd of gesteriliseerd kunnen worden, maar dat bij beide vrijwel altijd wordt gekozen voor castratie? Hoe dat precies zit, en nog veel meer, leer je in de lezing.

Pascalle Roulaux is in 2013 begon ik aan de bachelor diergeneeskunde in Antwerpen. Deze rondde ik af in 2017, waarna ik begon aan de master dierwetenschappen in Wageningen, met een specialisatie in gedrag en welzijn. Mijn masterscriptie ging over de effecten van castratie op het gedrag van honden, zo is deze lezing ontstaan.

In de lezingen word je geïnformeerd vanuit de wetenschap, op een objectieve en heldere manier. Castratie is een vaak uitgevoerde ingreep, maar desondanks zijn veel verwachte effecten nooit onderzocht, laat staan bevestigd. Na de lezing ben jij hiervan perfect op de hoogte!

 

Na deze lezing heb je handvatten om tot de beste keuze te komen. In sommige gevallen is castratie een goede keuze, in andere gevallen is dat minder raadzaam. Ik ben niet standaard voor of tegen castratie, wel voor weloverwogen beslissingen. Helaas kan ik je de beste keuze niet altijd op een presenteerblaadje aanreiken.

Datum: Dinsdag 28 juni 2022

Tijd: 19.30 uur
Kosten: 30,- euro.
Plaats: Uitgeest.