top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnnemieke Heijne

Mag je hond van jou een aardbei?

Lekker, aardbeien bij je lunch! Het is tijd om te gaan lunchen, terwijl je de keuken in loopt hobbelt je hond met je mee. Want ze gaat tenslotte lunchen. Je trekt de koelkast open en ow ja je had nog aardbeien staan. Je besluit om een boterham met aardbei te nemen. Je klimt over je hond heen die midden in de keuken is gaan liggen naar de andere kant van de keuken op zoek naar brood. Om vervolgens weer terug over je hond heen te stappen om je boterham te smeren. Als je boterham vol is hou je nog twee aardbeien over. Die besluit je voor je hond te bewaren.


Je hond mag de overgebleven aardbeien (in z’n bak natuurlijk) Je zet een kopje thee en loopt met de 2 aardbeien naar de voerbak van je hond voordat je ze daar inlegt vraagje hond eerst nog even netje te wachten en dan mag hij ze op eten. Je geeft de aardbei expres niet vanaf het aanrecht maar in de voerbak want je wil niet dat hij gaat bedelen want als er ergens een hekel aan heb dan is het wel een hond die schooit.’s Avonds ligt hij onder tafel… Als jullie s avonds gaan eten gaat de hond al onder tafel liggen wachtend op dat wat er komen gaat. Valt er iets of gaan ze weer wat in mijn bak neerleggen? Je weet het maar nooit. De hond ligt er heel subtiel maar houdt alles in de gaten.


Vind jij dat bedelen? Heb je er last van? Is dit bedelen?? Allemaal vragen waar jij antwoord op mag geven. Waar ligt jouw grens?? Wat vind je vervelend.


Ikke niet… maar dat zegt niets over jouw grenzen Kijk ik vind het geen enkel probleem als mijn hond naast me op de bank ligt als ik zit te eten en als ik hem te opdringerige vind stuur ik hem de bank af. En hij krijgt ook wel eens iets van mijn bord af wat ik hem geef maar alleen als ik hem uitnodig, niet als hij zit te piepen of met zijn neus tegen me arm aanduwt – dan niet. Daar ligt mijn grens.


Kan ik helpen om je grens te bepalen? Hoe duidelijker je weet waar je grens ligt hoe makkelijker het is deze aan te geven aan je hond. Zo komt er geen verwarring of discussie. Komen jullie er samen niet uit is er veel discussie dan kijken we graag mee en trek dan bij ons aan de bel.

Comments


bottom of page