top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnnemieke Heijne

Heeft jouw hond een ochtendhumeur?

Bijgewerkt op: 10 jan. 2021


Zouden honden een ochtendhumeur kunnen hebben? Eerlijk gezegd, ik heb geen idee of dat kan. Zelf heb ik er geen last van, maar ik neem wel graag de tijd om rustig op te starten. Een half uur voor ik écht moet opstaan, gaat mijn wekker al. Zo kan ik nog een half uurtje heerlijk blijven liggen en rustig mijn dag beginnen.


Dit is niet altijd zo geweest. Toen ik nog buschauffeur was, sprong ik direct uit bed als de wekker ging; het liefst zo laat mogelijk. Ik had een heel strak schema van aankleden, ontbijten en dan snel de auto in. Dat is nu wel anders: ’s ochtends neem ik lekker de tijd.


Heerlijke gewoontes

Wat heeft dit nu met onze honden te maken? Ik ben er van overtuigd dat honden heel erg van de gewoontes zijn en het heerlijk vinden om die houvast te hebben. Zo gaat mijn man er iedere ochtend om 6 uur uit, loopt eerst met mijn hond Elmo en gaat dan bij mijn schoonvader eten (wij wonen op één erf). Na het lezen van de krant en het eten van een boterham gaan ze aan het werk. Het liefst slaapt Elmo dan nog even verder en pas na 10 uur komt er leven in de brouwerij. Hij zoekt een balletje op, biedt die eens aan voor een spelletje of komt een knuffel bij me halen. Als hij vóór 10 uur wil spelen, doet hij dat echt voor mij.


Rekening houden met je hond

Zijn ritme, zijn gewoontes en dus hou ik hier rekening mee. Wanneer maken we een lange wandeling, wanneer gaan we lekker trainen? Wij doen dat altijd als Elmo er klaar voor is. Ná 10 uur, want daarvoor is hij echt niet op zijn best. Als ik daar geen rekening mee houd, levert dit bij beide frustratie op.

Hoe gaat dat bij jou? Heeft jouw hond een vast ochtendritueel of misschien een ochtendhumeur?


254 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page