Openingstijden:

Maandag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Dinsdag: 18.30 uur - 21.30 uur.

Woensdag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Donderdag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Vrijdag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Zaterdag 9.00 uur - 17.00 uur.

Zondag 9.00 uur - 17.00 uur.

Beloningen.

Als je nieuw gedrag bij je hond wilt aanleren of laten verankeren is de beloning en waarde er van belangrijk. Wat de beloning is bepaald de ontvanger en is van verschillende dingen afhankelijk.


Dus zit je in huis zonder afleiding kan een aai of een droog/saai koekje voldoende zijn,. Maar ga je naar de hondenschool of misschien wel naar de stad om te oefenen dan is hoge waarde wel aan te raden.


Je ziet dan ook snel dat er een verschil in zit of iets een beloning of een bekrachtiger. Bij een bekrachtiger (dus iets met veel waarde voor de ontvanger) zal deze harder zijn best doen deze nog een keer te bemachtigen. Bij een beloning is zal hij waarschijnlijk nog wel een keer herhalen maar niet zo makkelijk en snel als bij een bekrachtiger. Dus voor je gaat trainen is het verstandig je af te vragen wat het doel is van de training, de omgeving en wat je daar voor nodig.


Ik vergelijk het altijd met chocola. (nu je hond geen chocola gaan voeren, want zo als je waarschijnlijk weet is dat dodelijk). Ik ben gek op chocolade daar mag je zelfs voor wakker maken, maar daar zit wel een maar aan. Ik vind niet alle chocolade even lekker. Hoe puurder hoe minder lekker. Iets lekkers erin of op vind ik wel weer lekker zoals een noot of een rozijn. Dat van die rozijn er is iets van de laatste jaren. Dus 10 jaar terug haalde ik mijn neus er voor op. Maar ook als ik ongesteld ben bijvoorbeeld maakt het me allemaal niet uit dan lust ik alle chocolade.


Dit is ook belangrijk voor je hond. Mijn hond vind gedroogde trainers super maar rund en vis doet hij een moord voor en konijn en eend zijn lekker maar alleen voor trainingen voor in en om huis. Ga ik de wereld in om te trainen denk ik daar goed over na wat ik meeneem. Voor sommige maakt pubertijd of de loopsheid van het teefje verderop in de buurt het moeilijker om op de eigenaar de focussen en maakt het echt uit wat je voor beloning meeneemt of aanbied dus denk hier over na.

63 keer bekeken1 reactie