Openingstijden:

Maandag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Dinsdag: 18.30 uur - 21.30 uur.

Woensdag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Donderdag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Vrijdag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Zaterdag 9.00 uur - 17.00 uur.

Zondag 9.00 uur - 17.00 uur.

Waarom met je puppy naar de hondenschool !!!

Je denkt er over om een puppy aan te schaffen. Dit kan een puppy zijn maar ook een herplaatser. Het kan je eerste hond zijn, je zoveelste of je heb al een hond thuis, het maakt niet uit.


Als het goed is lees je je in en maak je een wel overwogen beslissing.

En dan komt de vraag wat gaan we doen gaan we naar de hondentraining en starten we dan met een puppycursus of slaan we de puppycursus over?


Hieronder bespreken we waarom wij het goed idee vonden om met je puppy naar de hondenschool te gaan.


Ten eerste je ben nooit te oud om te leren. Hondenschool LeerSamen bestaat pas 3 jaar, maar zelfs in die hele korte tijd doen we nu al dingen heel anders tijdens de cursussen dan 3 jaar geleden. Dit omdat inzichten veranderen. De instructeurs gaan op bijscholen en er steeds dingen veranderen. Het geldt dus niet alleen met de nieuwe bakke puppyeigenaar dat het verstandig is om naar een puppycursus te gaan maar ook voor de doorgewinterde eigenaar die al ‘’100’’ jaar honden heeft. Ook wij als instructeurs zullen op cursus gaan als we een puppy aanschaffen.


Daarnaast is het heel fijn als er iemand met jouw en je pup mee kijkt, gewoontes sluipen er snel in, 2 zien er altijd meer dan 1 en iedere pup is anders ook als is hij van het zelfde ras als de vorige. Er zijn zo veel wegen die naar Rome lijden.

Tijdens de puppycursus is het fijn even sparre met de instructeur maar ook met de andere cursisten die in de zelfde fase zitten en tegen de zelfde uitdagingen aanlopen met hun puppy’s. Zo is het soms gewoon heel fijn om te horen dat jouw hond niet de enigste is die nog niet zindelijk is en ook nog niet de hele nacht doorslaapt.


Daarnaast is er zo veel geschreven op internet over het opvoeden van puppy en iedereen die je buiten tegenkomt weet ook hoe het moet. Ook al hebben ze nog nooit een pup van dichtbij gezien. Het is heel fijn om even te kunnen overleggen of dat wat je gelezen hebt of gehoord of dat klopt en het de juiste manier is of toch een ander weg inslaan beter is.Heb je al gedacht aan de socialisatie hoe laat je jou puppy het beste kennis maken met nieuw materialen, geuren en andere dieren. Moet je je hond juist laten gaan of niet. Het is belangrijk om dit op de juiste wijze te doen en dit is maatwerk. Bij hondenschool LeerSamen kijken we al naar de eerste privé les, hier mag je pup lekker rond scharrelen. Tijdens deze ontdekkingstocht op de hondenschool observeren we de pup, zodat we kunnen zien wat het karakter is. Is je pup dapper, voorzichtig, kijkt hij de kat even uit de boom. Allemaal dingen om rekening mee te houden met de socialisatie. Deze informatie nemen we mee tijdens de groepslessen zodat we jullie kunnen helpen om de socialisatie goed te laten verlopen.


Als laatste is quality time erg belangrijk met je puppy. Door 1 keer per week tijdens de puppycursus je volledige focus op elkaar groeit jullie band en is er een stok achter de deur om minimaal 1x per week te trainen.


Mocht u vragen hebben over onze puppycursus of wilt u vrijblijvend een keer komen kijken dan bent u van harte welkom.

5 keer bekeken