Openingstijden:

Maandag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Dinsdag: 18.30 uur - 21.30 uur.

Woensdag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Donderdag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Vrijdag: 9.00 uur - 21.30 uur.

Zaterdag 9.00 uur - 17.00 uur.

Zondag 9.00 uur - 17.00 uur.

Zindelijkheid

Bijgewerkt: jan 21

Van nature zijn honden heel schoon. Maar een pup moet nog veel leren, de lengte van het ophouden van zijn behoeft, aangeven dat je moet en waar het mag.

Als je een pup in huis hebt is het belangrijk op een aantal vaste moment met de pup naar buiten te gaan om te plassen. Deze zijn na het slapen, na het eten, na het spelen en na het drinken maar ook voor het slapen gaan. Daarbij is belangrijk dat je de pup mee naar buiten neemt en buiten het liefst in een zo rustig mogelijke omgeving neer zet en hier even te wachten tot je pup zijn behoefte doet, soms moet je dan even letterlijk voor paal blijven staan zodat de pup de tijd krijgt de omgeving in zich op kan nemen en daarna een plekje kan zoeken om zijn behoefte te kunnen doen. Woon je in een drukke omgeving is starten met ''tuin'' zindelijk maken het makkelijkst om mee te starten. Anders heeft de pup het buiten zo druk met alle indrukken dat hij eigenlijk vergeet daar te plassen en dan doet hij het als nog in huis. Als de pup zijn behoefte dan buiten doet is het belonen heel belangrijk, wacht hier alleen wel mee tot je pup helemaal klaar is. Begin je hem eerder met een vrolijke stem te belonen heb je kan dat hij zijn plas onderbreekt om bij jou te gaan kijken en daarna vergeet om zijn blaas leeg te maken en toch binnen plast.
Mocht je hond tussen de vaste momenten onrustig lopen snuffelen of rondjes draaien til hem dan op en loop naar buiten. Wat als het dan toch gebeurd. Ga de hond dan vooral niet straffen anders bestaat er een kans dat hij helemaal niet meer durft. Ook niet als het gebeurd zijn naam roepen want zo krijgt deze een hele negatieve lading. Hou er rekening mee dat plassen zelf belonend gedrag is. Denk maar bij je zelf als je nodig moet dat kan het opluchten als je naar de wc kan zo werkt het bij puppen ook. Wacht tot hij klaar is en zorg daarna dat de is afgeleid als je het gaat opruimen want hoe meer aandacht je er aan gaat besteden hoe interessanter het word. Zorg dat je het schoonmaakt met een schoonmaakmiddel die ook de luchtjes verwijderd, zodat het niet uitnodigt om er nog een keer een plasje te doen. Gemiddeld is een hond zindelijk rond de leeftijd van 6-7 maanden. Mocht je hond op die leeftijd nog niet zindelijk zijn trek dan even aan de bel en dan gaan we samen even kijken wat er aan de hand is.

Voor meer informatie, neem contact met ons op of vraag het voor of na de hondentraining.

27 keer bekeken