top of page

Workshops weekend

Zet hem alvast in de agenda!! Het weekend van 31 mei en 1-2 juni gaan we een workshop weekend organiseren.
De komende periode komen er 8 workshops en lezingen online zetten.

 

De workshop zijn te volgen met of zonder hond. Niet alle honden kunnen mee draaien in een groep maar wil je wel de kennis en informatie op doen kan dit gewoon door mee te doen zonder hond

Hou deze pagina goed in de gaten want er zijn per workshop en lezing beperkt aantal plekken beschikbaar.

Ingrijpen of uitzoeken?

Nederland is dichtbevolkt met mensen en honden. Je komt dan ook ongetwijfeld geregeld honden en mensen tegen tijdens wandelingen of andere activiteiten. Het liefst verloopt dit veilig en ontspannen. Wat zich afspeelt is afhankelijk van allerlei verschillende factoren, waaronder ook onszelf. Tijdens deze lezing deelt welzijnsdeskundige Liselot Boersma waardevolle inzichten en praktische tips met behulp van videos, foto’s en haar zelfgemaakte HondenLot cartoons.

  • Hoe ontstaan sociale vaardigheden bij honden en mensen?

  • Welke rol speelt leeftijd?

  • Wat is de invloed van afkomst/type en andere individuele factoren?

  • Hoe zit het met de context?

  • Hoe kun je lichaamstaal van honden en mensen interpreteren?

  • Welke invloed kun je zelf hebben op anderen? 

  • Hoe zou je risico op escalatie kunnen inschatten en voorkomen?

  • Hoe kunnen mensen en honden oplopende spanning op een veilige manier de-escaleren?

  • Wat als er emotioneel explosief gedrag losbarst?

Datum: vrijdag 31 mei 2024

Aanvang lezing: 19.30u

Locatie: Dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5, Uitgeest

Ticketprijs: €25,- per persoon

Plaatsen: 110 VOL

Ingrijpen of uitzoeken Banner vierkant.jpg
do as i do

Tijdens de workshop ga je kennismaken met de trainingsmethode do as i do. De manier waarop je een hond kan leren door je na te doen. Wil je kennismaken met deze workshop dan is dit je kans.

Gegeven door Martina Thomas en Jennifer Batterink

Wanneer: Zaterdag 1 juni 10:00 - 11:30 uur

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Kosten met hond: €45,-

Kosten zonder hond: €22,50

Plaatsen met hond: 8 plaatsen (nog 3 plaatsen)

Plaatsen zonder hond: 4 plaatsen (VOL)

In deze workshop leer je hoe je kunt werken aan precisie met je hond. Precisie van houding en voetplaatsing. Je leert ook hoe dit invloed heeft op het ontwikkelen van kracht. En denk dan vooral aan full body kracht en hoe je daar effectief aan kunt werken. Wat is precisie? Wat heb je nodig? Hoe leer je het aan en waar kijk je naar.

Gegeven door Sam Turner

Wanneer: Zaterdag 1 juni 13.30 - 15:30 uur

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Kosten: €55,- met hond
Kosten : €35,- zonder hond

Plaatsen 5 met honden VOL
Plaatsen 5 zonder hond VOL

Sam Turner
zorgen zonder zwang

Wil jij je hond zijn nagels kunnen knippen, borstelen of een tuigje omdoen met veel minder stress en zonder dwang? Niet meer de paniek in je hond zijn ogen zien? Hoe zou het zijn als je dit met veel meer samenwerking kan geven?
Je hebt al geprobeerd om het op te bouwen in kleine stapjes om zo je hond er langzaam aan te laten wennen, maar toch merk en zie je dat hij het spannend blijft vinden. Voor veel honden zijn zorghandelingen iets wat niet leuk is. Terwijl het wél anders kan, het kan leuker en het kan met veel meer samenwerking.
In deze praktische lezing krijg je de basiskennis om in samenwerking voor zorghandelingen te kunnen gaan oefenen. Je gaat leren over wat de oorzaak kan zijn, waar het nu mis gaat tijdens het oefenen en hoe je het wél in samenwerking kan opbouwen. Je krijgt ook 3 praktische oefeningen mee om meteen thuis mee aan de slag te gaan met je hond.


Wil je al tijdens de lezing oefenen met deze oefeningen en feedback krijgen? Er is plek voor maximaal 5 honden waarmee we ook praktisch kort aan de slag gaan en een begin maken. 


Zou je dus willen dat je je hond in samenwerking oordruppels kan geven? ‘’Gewoon’’ even zijn vacht kan borstelen? Makkelijker zijn nagels kan knippen? Doe mee met de lezing Zorg Zonder Dwang gegeven door Tamira op den Kelder

Nieuwsgierig en benieuwd wat Zorg Zonder Dwang is? Bekijk voor meer informatie op https://zorgzonderdwang.com/ 

Gegeven door Tamira op den kelder.

Wanneer: Zaterdag 1 juni 14:00 - 15:30 uur

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Kosten met hond: €45,-

Kosten zonder hond: €22,50

Plaatsen met hond: 5 plaatsen (nog 5 plaatsen)

Plaatsen zonder hond: 25 plaatsen (nog 20 plaatsen)

Tijdens de workshop dogdance gaan we aan de slag met leuke truckjes zoals zwaaien, slalom tussen je benen door en achteruitlopen.

Brenda kan door haar rugzak aan ervaring zowel ervaring combinaties als combinaties zonder ervaring op weg helpen dat maakt deze workshop voor iedereen geschikt.
 

Gegeven door Brenda Botermans

Wanneer: Zondag 2 juni 10:00 - 11:30 uur

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Kosten met hond: €45,-

Kosten zonder hond: €22,50

Plaatsen met hond: 5 plaatsen VOL

Plaatsen zonder hond: 3 plaatsen (nog 2 plaatsen)

brenda botermans
hond voeding

In deze workshop wordt uitgebreid behandeld wat een hond nodig heeft. Hoe ziet een voeding eruit voor de hond, welk soort voedingen zijn er, de marketing achter voeding, welke voedingsstoffen zijn essentieel voor de hond. Aan welke variabelen is de keuze voor een voeding onderhevig. Hoe kies je een goede voeding, wat staat er nu eigenlijk op een verpakking. Alles komt aan bod! Uiteraard ook zaken als gezonde snacks, beloningen en kauwmaterialen en speelgoed

Gegeven door Sabrina van Rossum (Sabsem)

Wanneer: Zondag 2 juni 10:30 - 12:30 uur

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Kosten : €30,-

Plaatsen: 15 (Nog 13  beschikbaar)

Daniëlle volgde van 2010 t/m 2013 de opleiding tot Tellington TTouch Practitioner en sindsdien geeft ze met veel plezier workshops, lezingen en privé sessies onder de naam Gevoelsdier. Ook volgde ze een groot deel van de opleiding Pijn bij Honden en vele andere bijscholingen. Sinds begin 2019 heeft ze een individuele oppasservice voor honden.


TTouch® is een techniek van zachte, specifieke aanrakingen en beweging, die lichamelijke spanning en blokkades helpt opheffen, pijn verlicht en zorgt voor een beter zelfbewustzijn. Door te werken aan de lichaamshouding, worden gezondheid en gedrag op positieve wijze beïnvloed.


De Tellington TTouch® filosofie gaat uit van samenwerking en communicatie.
Met behulp van TTouch® kunnen mensen en dieren hun vertrouwensband verdiepen. Hiermee wordt niet alleen het welzijn van het dier vergroot, maar is het voor de eigenaar ook nog leuker om samen te werken en leven met (huis)dieren.
TTouch® is een geweldige methode om in het dagelijks leven met je dier samen te werken en samen te genieten van de ontspannende aanrakingen, maar het is ook een techniek waarmee je een dier op vele verschillende manieren kunt helpen in geval van angst, pijn, blessures of ziekte.


Tijdens de mini-workshop zal Daniëlle een stukje theorie behandelen en een aantal voorbeelden geven van TTouch aanrakingstechnieken die je eenvoudig zelf kunt toepassen. Maar natuurlijk is er ook tijd om zelf te oefenen en vragen te stellen.

Voor meer informatie over haar ervaring en opleidingen kun je een kijkje nemen op:https://www.gevoelsdier.nl/over-mij/

Gegeven door Danielle Dessauvagie

Wanneer: Zondag 2 juni 14:00 - 15:30 uur

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Kosten met hond: €45,-

Kosten zonder hond: €22,50

Plaatsen met hond: 5 plaatsen (nog 2 plaatsen)

Plaatsen zonder hond: 5 plaatsen (nog 3 plaatsen)

workshop t-touch voor honden
29062766_2051115021822124_8004543004960358400_n.jpg

Compositie , lichtval , instellen camera deze dingen gaan we allemaal behandelen in deze workshop , We beginnen met de instellingen van je eigen camera waarna we gaan oefenen met een hond. Daarbij laat monique je  zien door een kleine verandering er al een heel ander plaatje uit komt.

Gegeven door Monique Smit

Wanneer: Zondag 2 juni 14:30 - 16:30 uur

Waar : Hondenschool LeerSamen in Alkmaar

Kosten: €45,-

Plaatsen 5 (nog 3 plaatsen)

bottom of page